Menu


************************ EVENTS ARE CANCELLED **********************

Sitges Jazz Festival Weekend 2015

By Visited 5951 times , 1 Visits today

Start Date: April 22, 2015
End Date: April 24, 2015
Time:

Email: retiro.prado@gmail.com

Location: Sitges Town & Calle

Claim Ownership
Get Direction View Large Map

Description

Sitges Festival de Jazz

2016 Event

With a focus on old or Dixieland jazz, originating from New Orleans (America USA).

  • Free Concerts
  • Street Parades
  • Lunches and Dinners with jazz bands and a jam session by the musicians in the show
  • Meeting point (for traditional jazz musicians in Catalonia)

The aim is to organise other activities throughout the year, to promote jazz among young people with school performances on the origins and history of jazz, organized lectures and talks.

Monthly jam sessions begin on Friday 2 November at 23.00 at El Retiro (The Retreat), which will be attended by professional musicians who also participate in the main events in March. The jams are back on the first Friday of each month.

Jazz, despite being a great cultural music is a style at once popular and accessible to all audiences. This closeness between performers and spectators help to build a participative event in which they will seek the involvement of Sitges. The model of this new festival is based on the utilization of existing equity in Sitges. Thus businesses, organizations and groups of people connected to the music will be featured.

According to festival director John Pines, Sitges already present events related to jazz, thanks to this new festival will become much more visible and accessible to all this musical offering. ”

Councillor for Culture, Mireia Rossell, “is a pleasure and a challenge that we have managed to restore the town’s cultural calendar, an event linked to the world of jazz. Sitges was a leader in this area and it is time to restore a cultural tie to the music world that never should have lost. ”

————————————————————————-

El Festival J.A.S., que se celebrarà del 22 al 24 de març, se centrarà en el jazz antic o dixieland. Es tracta del primer jazz, el que es va originar a Nova Orleans a principis del segle XX i compta amb nombrosos seguidors a Catalunya.

L’Ajuntament de Sitges impulsa un nou festival de Jazz, el cap de setmana del 22 al 24 de març. Aquesta nova proposta, el J.A.S., neix com un esdeveniment amb voació de consolidar-se com a referent en el calendari cultural i festiu sitgetà. La música originària de Nova Orleans serà la protagonista del festival que se centrarà en el jazz antic o dixieland.

Per als actes centrals del Festival J.A.S., que dirigirà el músic sitgetà Joan Pinós, es programaran concerts gratuïts al carrer, cercaviles, dinars i sopars amenitzats amb bandes de jazz, i una jam session amb la participació de tots els músics convidats al certamen. El Festival pretén ser un punt de trobada de tots aquells músics que es dediquen al jazz tradicional a Catalunya. Per aconseguir aquesta fita, s’oferirà un format de treball diferent al dels festival de jazz que actualment se celebren a Catalunya, buscant el foment de la interacció i que sigui atractiu per als músics convidats.

Però el J.A.S. vol anar més enllà i organitzarà altres activitats vinculades al llarg de l’any. Amb l’objectiu de fomentar el coneixement i els valors del jazz de Nova Orleans entre els joves músics de la vila, s’oferiran audicions escolars sobre els orígens i la història del jazz, s’organitzaran classes i xerrades sobre aquest llenguatge i es farà una jam session mensual.

Aquestes jam sessions mensuals començaran aquest divendres 2 de novembre, a les 23.00 hores a El Retiro, on es comptarà amb la presència de músics professionals que també participaran als actes centrals del març. Les jams posteriors seran el primer divendres de cada mes.

El jazz, tot i ser una música amb un gran valor cultural, és a la vegada un estil popular i accessible a tots els públics. Aquesta proximitat entre intèrprets i espectadors servirà per construir un esdeveniment participatiu en el que es buscarà la implicació dels sitgetans. El model d’aquest nou festival es basa en l’aprofitament dels recursos propis existents a Sitges. Així els comerços, entitats i col·lectius de persones vinculades a la música tindran un paper protagonista.

Segons el director del Festival, Joan Pinós, Sitges ja té actualment esdeveniments vinculats al jazz que, gràcies a aquest nou festival, faran molt més visible i posaran a l’abast de tothom aquesta oferta musical”.

Per la regidora de Cultura, Mireia Rossell, “és una satisfacció i tot un repte que haguem aconseguit recuperar al calendari cultural de la vila, un esdeveniment vinculat al món del jazz. Sitges havia estat un referent en aquest àmbit i ha arribat el moment de recuperar una oferta cultural vinculada al món de la música que mai hauríem d’haver perdut”.

Organizers

About the Organizers :

How to Register

Click on the below link to register by going to our website. Just enter your detail and pay the registration fees.

Comments are closed.

Related Events

twitter Sitges Spain : facebook Sitges Spainyoutube Sitges bBrcelonagoogle plus Sitges Spainflickr Sitges Barcelona

      HOTELS IN SITGES

      HOTELS IN BARCELONA

English
Español
English
Español